Scouts Zaventem

B1609G

ISF

Scouts

Info
» Nieuws
» Scogi
» Kalender
» Bestanden

Vanalles
» Foto's
» Totemboek
» Geheugen
» Links

Contact
» Materiaal
» Gastenboek
» Contact

lockedAdmin
lockedLeiding
lockedTotem

November 2018
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
December 2018
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Januari 2019
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Home | Groep | Takken | Leiding | Totem | Scogi | Uniform | Foto's | Links | Contact 

SCOGI van 1 nov tot 1 jan

Huidig seizoen: 2018-2019

info Alle groepen hebben vergadering van 14u tot 17.30u, en wij openen steeds --tenzij expliciet gemeld-- in piekfijn uniform op het kerkplein. Wij sluiten aan de Scoutslokalen op 't Imbroek.

Maak je keuze: Alle groepen | Groepsleiding | Kapoenen | Wouters | Wolven | Jong-Givers | Givers | JIN | AKABE | Leiding

 Groepsleiding

donderdag 1 november: 

We gaan de maand november in met temperaturen die stevig aan het dalen zijn. Het begint ook stilaan donker te worden tegen het einde van onze scoutsvergaderingen. Maar daarom wordt het niet minder gezellig en leuk. Schrijf allemaal in jullie agenda dat zaterdag 24 november de gezelligste en warmste avond van november zal worden! Iedereen is dan zeer welkom op onze fakkeltocht! 

Een week vroeger op zaterdag 17 november kunnen jullie jullie dansbenen komen losgooien op Jintens, de fuif in het jeugdhuis van onze jin.

Het kan vanaf nu ook zijn dat onze jongste takken scouts zullen hebben in de oude gebouwen van de gemeentelijke basisschool als tijdelijke oplossing voor het tekort aan lokalen door de bouw van onze nieuwe lokalen. Dit zal steeds meegedeeld worden.

Een stevige linker,


Sneeuwhoen
Jolien
Rottie

Caracara
Valentin
Claeys

Potto
Ramses
Parijs

Bever
Wout
Boers
 Kapoenen

vrijdag 2 november: Halloweenfeestje

Halloweenfeestje

Brrrrr, de griezilgste dag van het jaar staat voor de deur... Jawel, het is bijna Halloween! Maar het hoeft niets steeds griezilig te zijn... daarom nodigen we jullie uit op een gezellig Halloweenfeestje met de kapoenen deze avond! :) De vergadering start om 18u aan de lokalen en eindigt daar om 21u.

Er zal wat lekkers te eten zijn maar zorg dat je toch al iets hebt gegeten op voorhand! Neem ook een pompoen mee, daarmee zullen we lokalen versieren! Kom ook verkleed als heks, vampier, spook, weerwolf of je ander favoriete monster! :)

vrijdag 9 november: Sleep-In: Aliens

Sleep-In: Aliens

Vandaag houden we onze sleep-in, dus blijven we allemaal samen slapen op de scouts. Joepie!!!

Jullie worden verwacht aan de scoutslokalen om 18u30. Je kan je inschrijven op de activiteit 'Sleep-in Kapoenen 2018' op het ledenplatform op de homepage. Daar moet je 5 euro storten naar het rekeningnummer BE66 7340 3807 5943. De inschrijvingen lopen tot donderdag 7/11, 23:59. Wat moeten jullie zeker meenemen?

-Matje/veldbed + slaapzak

-Pyjama + tandenborstel en tandpasta

-Knuffel

-Warme kledij!

-Kom verkleed als astronaut, ruimtevaarder, ruimtewezen, robot...

De sleep-in eindigt zaterdagvoormiddag om 11u.

Tot dan!

 

zondag 18 november: Verrassing!

Spannend!

zondag 18 november: De Slimste Kapoen ter Wereld

De Slimste Kapoen ter Wereld

Train jullie hersentjes al maar! Vandaag testen we jullie kennis (met enkele gekke opdrachten er tussenin) in onze supermegacoole kapoenenquiz. Wie wordt de slimste kapoen ter wereld?

Tot zondag!

zaterdag 24 november: Fakkeltocht

Fakkeltocht

Vanavond houden we een tocht door het donker (oh oh)... Maar je hoeft niet bang te zijn, want we hebben allemaal een fakkel en we maken het supergezellig! Je mag ook je mama, papa, broer, zus, grootouders, beste vriendje..... meenemen! Afspraak op het kerkplein! Meer info volgt.

Een stevige linker,


Dolfijn
Kasper
Nachtergaele
(Takleiding)

Coscoroba
Estelle
Spinnox

Dromedaris
Zjef
Struyven

Toepaja
Senne
Vandervelde

Stekelvarken
Sien
Vandervelde

Meeuw
Camille
Lion
 Wouters

zaterdag 3 november: Sleep-in

Dit weekend is het sleep-in van 3 november om 19u tot 4 november om 11u.

Vrees niet hierover komt snel meer informatie!!

zondag 11 november: Ontsnappingskamer

Ontsnappingskamer

Vandaag is het enige doel om codes te ontrafelen! Wie ontsapt er het eerst? Wie heeft als eerste de logica door? Kom je deze zondag bewijzen! 

zondag 18 november: Fakkelvergadering!

Fakkelvergadering!

Volgende week neemt onze jaarlijkse Fakkeltocht plaats op zaterdag 24 november. Maar wij, als echte wouters, komen het liefst zo voorbereid mogelijk. Kom alle tips en tricks vandaag leren om als een echte pro te komen wandelen in onze fakkelwandeling! 

Voor deze vergadering hebben we een glazen pot nodig, zoals bijvoorbeeld een lege choco-pot. Naast de glazen pot hebben we ook een leuk servietje met een motiefje op nodig voor deze zondag.

zaterdag 24 november: Fakkeltocht

Fakkeltocht

Vandaag is het Fakkeltocht! Dit jaar gaan het een beetje anders in elkaar zitten. Daarom spreken we af op het marktplein. Meer info volgt nog.

zondag 2 december: Wat is er gebeurd??!?

Wat is er gebeurd??!?

OH NEE ER IS IETS VERSCHRIKKELIJKS GEBEURD!! Iemand van de leiding is verdwenen en er is een spoor! Help ons deze zondag deze vreselijke gebeurtenis te onderzoeken, voor het te laat is!

zondag 9 december: Sinterklaas op verplaatsing

Sinterklaas op verplaatsing

Wisten jullie dat Sinterklaas in het jaar 270 geboren was? Hij werd deze donderdag dus 1748 jaar. Dit gaan we allemaal samen vieren! Kom zeker af deze zondag om hem persoonlijk te feliciteren! Maar pas op misschien zet de piet jou per ongeluk in de zak!!!

Een stevige linker,Delphine
Spinnox
(Takleiding)

Kapucijnaapje
Marthe
Picard

Mier
Felix
Picard

Pelikaan
Laura
Decubber

Lijster
Bieke
Struyven

Konijn
Beatrice
Bocks
 Wolven

zondag 4 november: Pis quiz

Pis quiz

Vandaag gaan we quizzen. Natuurlijk gaan maken we er geen gewone quiz van!

Welk team kan het beste zijn blaas inhouden? Welk team moet als laatste naar het toilet?

Dat ontdek je deze zondag.

zondag 11 november: Mega bordspel

Mega bordspel

Vandaag toveren we het scoutsterrein om tot een levensecht bordspellen. 

zondag 18 november: Zoektocht

Zoektocht

Er zijn een hele boek overvallen gebeurt in Zaventem en de dieven hebben de buit ergens verstopt. Daarom gaan wij vandaag op zoek naar die buit.

zaterdag 24 november: Fakkeltocht

Fakkeltocht

Vandaag is het Fakkeltocht! Dit jaar gaan het een beetje anders in elkaar zitten. Daarom spreken we af op het marktplein. Meer info volgt nog.

zondag 2 december: Vals-speel-vergadering

Vals-speel-vergadering

Lieve Wolven haal jullie vals speel skills maar boven want als jullie vandaag willen winnen zal dit niet lukken door lief te zijn maar door heel hard vals te spelen!

zaterdag 8 december: SLEEPINN!

SLEEPINN!

Vandaag is het zover, we blijven slapen op de scouts van zaterdag avond 8/12 tot zondag 9/12! En wat nog veel spannender is: zondag komt Sinterklaas langs. Wij wachten voorlopig nog op een antwoord van de sint om te weten wanneer hij zou kunnen langs komen maar van zodra we iets van hem gehoord hebben laten we jullie alle praktische informatie weten.

zondag 16 december: Schaatsen

Schaatsen

Haal die handschoenen en dikken sokken maar boven want wij gaan vandaag schaatsen! Vraag alvast even heel lief aan je mama en papa of ze ons zouden willen brengen en komen halen naar en van de schaatsbaan.

Een stevige linker,


Perri
Cor
Goethals
(Takleiding)

Sneeuwhoen
Jolien
Rottie

Ekster
Ludovic
Claeys

Vink
Maud
Maes

Bever
Wout
Boers
 Jong-Givers

zondag 4 november: Woudloperskeuken

Woudloperskeuken

MMMMMHHH, lekkerste vergadering ooit op komst! Deze week gaan we zelf koken, dus kom zeker af als ge nekeer goeeee wilt eten! BBQ'tje in gang zetten, stokskes op het vuur, groentjes snijden en weet ik veel wat nog allemaal, ALLES zal gedaan moeten worden! We spreken af om 10u00 's ochtends aan de scoutslokalen, en sluiten om 13u30, aan de scoutslokalen. We vragen voor deze vergadering een bijdrage van €3, zodat wij de vetste inkopen kunnen doen voor jullie! Tot dan :)

vrijdag 9 november: WEEKEND: Canada

WEEKEND: Canada

Maple Syrup, het blad van een Esdoorn, winters van -30°C,  ijshockey-fanaten, maar vooral: altijdvriendelijke mensen! Ooohh Canada, wat ben je toch een fantastisch land! Daarom gaan wij er allen heen dit weekend (weliswaar met de fiets jaja we nemen een shortcut). We spreken af vrijdag 9 november om 19u00, aan het marktplein (je moet al avondeten gegeten hebben!). Van daaruit vertrekken we dan naar onze weekendlocatie, maar deze is wel een tijdje fietsen dus wees warm genoeg aangekleed! Extra punten voor diegenen die in Canada thema komen (een houthakker, een ijshockeyspeler, Drake of Justin Bieber, ...) . We sluiten zondagmiddag, tegen 12u30, aan de scoutslokalen.

Dit moet je zeker meehebben: 

- Slaapzak

- Matje

- Genoeg warme kleren (ook regenkledij)

- Een fiets om te vertrekken (met lichtjes!!)

- Gamel en bestek 

- proper ondergoed anders ga je stinken

- goed schoeisel

- tandenborstel

- een identiteitskaart voor moest er iets gebeuren

- een pillamp is handig

- 20 euries om lekker en veel te kunnen eten en doen en slapen op een goede plek (deze mag je afgeven aan 1 van de leiding bij vertrek)

Inschrijven hoeft dus niet, gewoon opdagen vrijdag aan het marktplein met al je spullen om 19u00 is goed! We kijken ernaar uit om allemaal Justin Biebertjes te zien verschijnen, tot dan! 

zondag 18 november: Beursvergadering

Meer info volgt. 

zaterdag 24 november: Fakkeltocht

Het is Fakkeltocht! Meer info volgt nog, maar hou deze avond vrij want het wordt tof, een heuse lichtshow in Zaventem, wauw!

zondag 2 december: Verrassing

Spannenddddd

zondag 9 december: Sinterklaas

Sinterklaas

De boot is aangekomen, het overheerlijke snoep is meegereist!  Jammer genoeg voor jullie zijn de jute zakken ook weer mee, dat de zwarte pieten wel eens durven gebruiken om stoute kindertjes in te stoppen, dus zet maar uw beste beentje voor deze zondag! Tot dan

Een stevige linker,


Kwikstaart
Carole
Amrom
(Takleiding)

Caracara
Valentin
Claeys

Barry
Nathan
Tengan

Rotspelikaan
Bram
Schopp
 Givers

zondag 4 november: Woudlopers-ruiltocht

Woudlopers-ruiltocht

Hallo lieve givertjes

Vandaag spreken we om 10u af aan de scoutslokalen.

Jullie mogen lekker samen op ruiltocht zodat we hierna samen pizza kunnen maken <3

Je hoeft dus niets van voedsel zelf mee te nemen.

We sluiten om 14 u aan de lokalen! 

xxx de leiding

vrijdag 9 november: WEEKEND ZG-kring

WEEKEND ZG-kring

Hallo lieve schachten 

We gaan op weekend en het thema is studentendoop! Je moet je dus studentikoos verkleden.

Afspraak 9/11 om 19 u aan het station MET de fiets x

Wat nemen we mee:

- Slaapzak & matje

- Warme kleren & stevige schoenen

- Een toiletzakje

- Gamel en bestek

- Een fiets (met lichtjes)

- Identiteitskaart 

We sluiten zondag om 12u aan de lokalen

PS Bij de inschrijving waren we vergeten melden dat het bedrag 25 euro is, inschrijvingen vind je terug op de site! Vergeet jullie niet in te schrijven xxx

zondag 18 november: Slimste giver ter wereld

Slimste giver ter wereld

HAllO

Vandaag testen we jullie kennis in verschillende rondes. 

We zullen achterhalen wie van Teeuwes nog Meeuwes weten maar houden in ons achterhoofd dat de domste boeren de dikste aardappelen hebben.

Verder gaan we een beetje brainstormen over hoe we de rest van ons jaar willen plannen.

TOT DAN

zondag 25 november: Geen vergadering

Jammer genoeg is het geen vergadering vandaag, we zien jullie graag zaterag 24 november op onze fakkeltocht.

:'( groetjes de leiding x

zondag 2 december: Schaatsen

Schaatsen

Samen met de jong-givers trekken we naar de schaatsbaan! 

Waar we gaan schaatsen en hoeveel dat grapje mag kosten laten we zo snel mogelijk weten x

Vanaf dan kunnen we onze lieve mama of papa eens vragen of ze ons willen voeren <3

 

zondag 9 december: Sinterklaas

Sinterklaas

Hallo givers

Vandaag komt de sint ons eens vertellen wie er zich dit jaar gedragen heeft als een naughty dog.

De brave kinders mogen op de sint zijn schoot en krijgen snoepjes en koekjes! joepie xx

Jullie mogen thuis zeker een briefje maken met de dingen die jullie graag willen van de sint x of andere leuke geheimpjes die je graag met de oude wijze man deelt x

We zien jullie graag om 16 u. Iets later dan gewoonlijk maar dit is niet zonder reden; de sint is namelijk populair en wij hebben maar 1 lokaal  EN het zijn miscchien examens 

groetjes jullie allerbraafste leiding 

Een stevige linker,


Spreeuw
Laure
Leyers
(Takleiding)

Potto
Ramses
Parijs

Salangaan
Adriana
Tengan

Gibbon
Denis
Rigo
 AKABE

zondag 11 november: Legervergadering

Iedereen van ons weet wel wat voor dag het vandaag is nl. wapenstilstand. Na die vreselijke oorlog zijn de soldaten moe en daarom hebben ze onze hulp gevraagd om hun post even over te nemen tot zij weer uitgerust zijn. Vandaag gaan we ons dus trainen tot echte soldaten van het leger! Afspraak om 14u aan het marktplein en we sluiten om 17u30 aan de scoutslokalen.

zaterdag 24 november: Fakkeltocht

Hopelijk zien we jullie allemaal bij de gezellige fakkeltocht van de scouts met je mama, papa, oma, opa, broer, zus,...! Dit betekent ook dat het zondag geen scouts is. 

Een stevige linker,


Mees
Tesse
Deleener
(Takleiding)

Arend
Steven
Dobbelaere

Bongo
Marie
Kestemont

Stokstaart
Bernd
Maes

Secretarisvogel
Fran
Van de Poel
© 2004-2018 Scouts en Gidsen Zaventem - Design & hosting door Make IT Work